29 Ocak 2009

Kütüphane

Kütüphane | Tarihçe | Birimler | Hizmetler | Personel | Şube

Hedef
Kütüphane hizmetinin standartlarının yükseltilmesi için; tecrübeli çalışanlar ve uzman kütüphanecilerle hizmet verip bu konudaki gelişmeleri takip ederek, modern yönetim anlayışı içinde, ülkemizin en iyi kütüphaneleri arasında yer almaktır.

Amaç
Kütüphanecilik alanında çağdaş, güvenilir, duyarlı yasal düzenlemelerden ödün vermeden yenilikçi ve kendini geliştirerek kaliteli hizmet vermektir.

Resim, fotoğraf sergileri; konser, tiyatro, konferans, panel, şiir dinletileri; kablolu-kablosuz internet erişim olanakları gibi hizmetlerle kütüphaneyi bir cazibe merkezi haline getirip, yenilikçi ve sürekli kendini geliştiren öncü bir kuruluş olmaktır.

Görevler
Ülkenin kültürel değerlerinin toplandığı, bilimsel çalışmaların biriktirilip okuyucuya sunulduğu ve toplumun bütünleşmesini her yaşta ve her seviyedeki bütün vatandaşlarımızın bilgi edinmek, kendilerini yetiştirmek ve zamanlarını değerlendirmek için ve kitaplardan, fikir ürünlerinden ve diğer bilgi kaynaklarından serbestçe, ücretsiz olarak yararlanmalarını sağlayarak bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına yardımcı olmak amacıyla haftanın altı günü aralıksız kütüphanemiz görev yapmaktadır.